Huisregels

Hartelijk welkom!

Als nieuw lid of ouder van een jeugdlid van YouTurn Amsterdam. In het kort willen wij u iets vetellen over onze club.

Algemeen turnen

YouTurn Amsterdam biedt uitdagende en effectieve turnprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus: peuters tot jeugd van 12 jaar.

Uit ervaring is gebleken dat turnen een verrijking voor de algemene ontwikkeling kan zijn, op welk niveau deze sport dan ook wordt beoefend. Wij proberen dit te bereiken door goed naar de kinderen te luisteren.

Op onze locatie geldt:

  • Deskundige, gediplomeerde en enthousiaste leiding.
  • Er wordt gebruik gemaakt van programma’s die ontwikkeld zijn voor kleuters.

Visie

YouTurn Amsterdam wil graag gymnastische vormen van bewegen aanbieden voor zo’n breed mogelijk doelgroepen. Dit alles in een stabiele en pedagogische verantwoorde omgeving. YouTurn Amsterdam is een multiculturele club met een maatschappelijke functie. Iedereen moet kunnen sporten.

Soorten lessen

Turnen

Gymnastiek

Dans- Ballet

Doelgroepen

Peuters (ouder & kind)                        (2-3)

Kleuters                                                     (3-5)

Basisschool kinderen                           (6-11)

Middelbare school kinderen             (+12)

Samenwerking

Basischolen

Naschoolse opvang

Stadsdeel

Regels

Opbouwen

Natuurlijk zijn wij erg blij als u zou kunnen helpen opbouwen indien dit nodig is.

AANVANG

Graag zou ik iedereen willen vragen om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Het wordt anders erg druk in de kleedkamer.

oMKLEDEN

Het lijkt overbodig, maar omkleden gebeurt in de kleedkamers. Nog te vaak zie ik kinderen omkleden naast de gymzaal. Dit zorgt voor overlast tijdens de lessen. Er is voldoende ruimte in de kleedkamers.

kLEDING

Het prettigst voor uw zoon/dochter is om te turnen in een kort broekje en een t-shirt. Een turnpakje is natuurlijk helemaal geweldig.

Qua schoeisel raad ik aan om gymschoentjes te kopen, op blote voeten gymmen mag ook.

Daarnaast moet haren vast zitten, en niet in het gezicht hangen. Ook moeten voor de veiligheid alle sieraden afgedaan worden.

–         Zwart broekje + witte t-shirt ( of turnpakje of  zwart balletpakje)

–         gymschoenen

–         haren vast

–         geen sieraden! en horloges

kIJKEN

Graag zou ik u willen vragen om nadat de kinderen in de gymzaal ontvangen zijn, niet te blijven wachten in de zaal. Kinderen raken snel afgeleid door de aanwezigheid van hun ouders.

eINDE VAN DE LES

Graag zou ik u willen vragen om niet eerder dan 5 minuten voor het einde van de les naar binnen te komen. En daar natuurlijk zo stil mogelijk te wachten, dit zodat we de les op een rustige manier kunnen afsluiten.

aFBOUWEN

Aan het eind van de les moet er in veel gevallen ook weer opruimd te worden. Voor sommige kinderen is dit nog erg zwaar. Daarom zou ik u ook willen vragen om indien mogelijk te helpen met afbouwen.